La campanya va ser el marc per a la realització de diverses activitats d’educació i sensibilització ambiental, que van servir per visibilitzar la problemàtica del malbaratament alimentari a la nostra societat.
A continuació compartim un breu recull de les activitats realitzades i l’impacte que ha tingut la campanya:
- 570 kg d’aliments de descart recollits dels comerços gironins, que van servir per elaborar 295 àpats servits gratuïtament. Podeu consultar el llistat de comerços col·laboradors aquí.
- 1.222 kg d’aliments recollits a les dues espigolades celebrades al Parc Agrari del Baix Llobregat i Sant Martí Vell, amb l’ajuda de 23 voluntaris.
- Formació especialitzada a 15 professionals dels sector de l’hostaleria per a evitar el malbaratament alimentari als seus restaurants.
- Acords amb 18 parades del mercat del Lleó per a formar part d’un circuit estable d’aprofitament solidari d’excedents alimentaris.
- Realització de 5 xerrades a diferents entitats i associacions sobre la temàtica del malbaratament alimentari. En total van assistir-hi 123 persones.
- Elaboració d’un vídeo explicatiu amb els diferents agents relacionats amb el malbaratament alimentari, amb més de 900 visualitzacions fins al moment.
Fou un projecte finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.